Pełna nieoczekiwanych zwrotów akcji detektywistyczno-kulinarna historia o buszującym na warszawskich Bielanach gangu sprytnych i sympatycznych kun.
Każdy zawodowy kucharz wie, że prawdziwa gastronomia jest jak teatr - gościom prezentowane są wysublimowane dania, ale powstają one w pełnych tajemnic "kulisach", czyli rządzących się swoimi prawami restauracyjnych kuchniach. Justyna Bednarek w zabawny i błyskotliwy sposób uchwyciła sekrety kucharskiego fachu. Historia szajki kun to opowieść pełna spisków i napięcia, ale także humoru i pochwały dla lojalności i przyjaźni. Dodatkową wartością są rymowane przepisy kulinarne, które - choć nie zawsze superzdrowe - z pewnością zaciekawią i zachęcą czytelników do samodzielnych wyzwań podejmowanych w kuchni! [Grzegorz Łapanowski, kucharz i prezes Fundacji Szkoła na widelcu]
UWAGI:
Znak serii wyrażony również znakiem graficznym.
DOSTĘPNOŚĆ:
Dostępny jest 1 egzemplarz. Pozycję można wypożyczyć na 30 dni
Co to jest depresja, anoreksja, ADHD? Dlaczego niektórzy ludzie nigdy nie uwierzą, że są zdrowi? Jak można zarazić się owsikami lub tasiemcem? Jakie podstępy stosują wirusy? Jak działają szczepionki?Łukasz Kaniewski w prosty i zrozumiały, nawet dla najmłodszych, sposób opisuje kilkadziesiąt chorób - jak powstają, jakie ludzkie słabości wykorzystują i jakie podstępy stosują. Niektóre są straszne, niektóre okryte społecznym tabu. Inne są co najwyżej przykre.Niewykluczone, że niejedna wyda się czytelnikowi trochę śmieszna, zapewne dlatego, że autor ma kłopoty z zachowaniem należytej powagi nawet w strasznych i przykrych sytuacjach.
DOSTĘPNOŚĆ:
Została wypożyczona Pozycję można wypożyczyć na 30 dni
WYPOŻYCZYŁ:
Nr karty: 007342 od dnia:2024-03-20 Wypożyczona, do dnia: 2024-05-19